Saturday, June 11, 2011

subhanallah!CANTIK sungguh ciptaan Allah SWT.

assalammualaikum :)


hari ini sy jumpe dgn ramai org yg cantik-cantik ciptaan Allah SWT.cantik tu subjektif.tak semua org sama pendapat kan.ada yg ckp sipolan tu cantik.tp ada pulak yg cakap sipolan tu comel.ha..tak gitu?hee.tapi kan dlm banyak-banyak orang gojes,cantik,comel dan ayu sy pernah jumpe, sy xpernah jumpa macam kakak sorang ne.ala.kalau sy mention nama die kat sini pon, kompom korang pon kenal.die blogger femes kot.da la CANTIK!humble je.geram!sumpah.tak tipu.tak baek menipu kan :)

actually sy kenal kakak ne since sy belom ada blog lagi.housemate sy yg kenalkan sy.hari-hari mesti nak tengok blog die dan beberapa blogger lain.tapi blog kakak ne memang wajib.so sy ne kire SILENT READER blog die la.kalau silent reader, kire STALKER ke ek?HAHA.

dari entry-entry blog die, sy rasa ramai tak senang dengan perjalanan hidop die.pelik la.orang cantik pon, ada saje yg dengki.haih=.=.itu membuatkan sy lagi nak tau kenapa sampai macam tu.so sy stalk,stalk dan stalk.*ehem!sy stalk sesaje je.bukan niat negatif ye :).bile lama-lama, sy baru tau apa yg terjadi.normal lah, melayu dengki sesama melayu kan.oppps!^__^.ala!sy tak kisah pandangan org lain kat die.yg penting die cantik.NATURAL BEAUTY!tak caya?pegi la stalk blog kakak ne :)sumpah!die memang cantik.die pon selalu post pasal cara-cara die menjaga kecantikan.semuanya pakai bahan semulajadi je seyyyyyyyy ;p gile kagum dengan kulit mulus die.da la putih.kulit die idaman semua pompuan :)

start Nov 2010, sy gedik-gedik buat blog.so terus lincah nak follow kakak ne.tapi maluuuuuuuuu.yela.die blogger femes.kite newbie.ehem!so jd silent reader lagi.tp lama-lama tak ley blah.terus gatai nak follow.hehe.so sy berani-berani kan diri la tinggalkan jejak kat entry kakak tu :).alhamdulillah.positive response ^__^.

then try add kat Facebook kakak tu.die approve!lagi la suke kan :)pastu kumen kat pix-pix die.positive response jugak.pastu terkejut gilos bile die kumen kat pix sy.die post kat wall sy.rasa nak lompat-lompat!yela org femes kumen kat kite kan.HAHA.gile jakun kan ;p.yg penting walaupon die femes, die humble and layan org dgn level A+++++++.tidak sombong!tidak berlagak even cantik gile.apa yg die post bukan cakap-cakap kosong.semuanya 'berisi'!I ADORE HER :)die bijak main dgn kata-kata.die bijak lawan parasit-parasit kat lua tu.tak cepat melatah.konfiden tu penting :)

ahai!ok lah.esei sy suda terlalu panjang.jika dibiarkan macam-macam lagi sy nak tulis pasal kakak ne.sebab die sangat HEBAT di mata sy.*ini bukan kipas ye kakak.tp realiti :)kakak patut bangga dgn apa yg kakak ada^__^





ha.dah cakap kan tadi KAKAK  ne memang cantik.degil!tak nak caya.heee.muke die putihhhhhhhhhh je kan.geram je.huuu.^____^.kepada parasit, don't judge books by its cover.kenal dulu, baru cakap.*tetibe nak emo.haha.tanx kakak bagi tepek pix-pix ne kat blog picisan sy ne.heee

ok lah.kite nak tido.harap-harap bangun tido muke terus cantik macam kaka ne la.HAHA.harapan betol!
assalammualaikum :)

15 comments:

Sembang Kemas said...

owh nurul badiah rupenye..haha..

memang cantik,blog dia pun best jugak..

cikhanis pun ape kurang nye..kan?

Ihsan Arifin said...

cumil je ;)

CikHanis said...

SembangKemas-haha.catik kan die :)ouhhh!sy byk kekurangan.HAHA

Ihsan-kakak ne mmg cumil!

Nurulbadiah Lai said...

haa...
thanks syg..
im sooo speechless..
ya tuhan..
dah la semalam trg menang..happy giler tgok bola..
bgn pagi2 godek2 ur blog tgok ade entry ni..wahhhh im sooooooooooooooo happy..

thanks my dear

take care..
love u

amier azrul alias said...

pergh sy tumpang bangga dgn org kelahiran negeri sy.
wakaka

Dea said...

hehe..i loikee..:)

Hishyamuddin said...

haha.kak nurul ssemestinya!!

CikHanis said...

k. nurul-haha.wc kakak.u deserve it!luv u too :)
amier-kmu mmg patot bangga pon :)hee
dea-hee :)
hisyamuddin-kan!kan!

Jahidih Saili said...

memang cantik n comel mcm hanis jg..:)

meaw said...

kakak tu memang lawo,geram!

CikHanis said...

yeah!die natural beauty.bukan makeup beauty :)hehe

Fariza Othman said...

empunya blogger ni pun cantik manis je!!ahahaa

Marya Hana . said...

kak baldiah putih gila and comeyy.. :')
suke die jugak..

CikHanis said...

k.frza-ehem!nak kene akak ne.HAHA
Marya Hana-heee.kan.putihh je.tak payah sibok2 beli whitening.haha

m.E.e.N said...

dea cantikk ! hhuhu.. blog dea pun bes ! ;)