Friday, August 26, 2011

HUJAN rahmat :)

assalammualaikum :)

alhamdulillah!hari ne genap 21 hari kami membuka booth di Bazaar Raya Dewan Jubli Intan, Batu Pahat.macam-macam dugaan kami tempuh.maklum la, muda mudi berniaga.first time lak tu.macam-macam jadi.kami redha :)

yess!dugaan anasir jahat memang boleh kite elak.tapi kalau bencana alam ne, hanya mampu tersenyum.anggap ia rahmat dari Allah.dugaan kepada peniaga muda mudi macam kami.eceh!muda konon :P

sudah dua hari booth kami tenggelam dek banjir :) kami boleh gelak-gelak lagi.time macam ne la kami gunakan sebaik yg mungkin.makan plus borak benda mengarot.hehe.walaupon banjir, alhamdulillah masih ada customer yg sanggop berendam kaki semata nak memilih barangan yg kami jual.itu namanya rezeki bencana.HAHA.yeke?mengarot lagi =.='

meh kite tunjuk booth kami yg anggun lagi berseri.HAHA.

 * ini tak tau la untuk yang ke berapa kali kami tukar interior design booth ne.HAHA.masing-masing nak tunjuk bakat kan.sekarang dah lain.hehe.


 *macam-macam kami jual.share with other schoolmates kan.memang la macam-macam kami jual.masing- masing kepala gile-gile.



*ehem.sy tengah kire duit.jangan tanye kenapa mulut cenggitu.HAHA.sepoloh.duapoloh.limapoloh.fine!mulut muncung cenggitu, memang pelaris utk kedai kami.HAHA




* OK.gambar seterusnya adalah sepanjang bencana yg berlaku selama dua hari berturut-turut ne.hujan rahmat :) pedulikan ape yg menjijikkan mata korang ye.heee





LAST!walau ape pon dugaan, kite kene tempuhi kalau nak berjaya ye :) SENYUM JE :p insyaallah, Allah berikan apa yg setimpal dengan kesabaran kite tu.rezeki sentiasa ada.jangan risau.renung-renungkan, selamat beramal :P SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR DAN BATIN.

assalammualaikum :)

6 comments:

Lyaa Suriany said...
This comment has been removed by the author.
Lyaa Suriany said...

wah mcm best jeeee.
kalau kt kelantan ni mmg lya p serbu la.

CikHanis said...

heee.besh lya!

Santri T.P.I.N.I said...

Nice entri... Salam idulfitri, maaf zahir dan batin yer... dari Santri Nurul Iman..

Bella Rahim said...

macam best je dapat main air..hikhik..
anyway,slamat hari raye. :))
nce belog !

CikHanis said...

yes!mmg besh main air.pastu bile nampak cacing berenang keriangan dlm air, jerit tak ingat,hehe