Thursday, July 21, 2011

revolusi hijab saya :P

hye!assalammualaikum :P 
hee.ghindunye nk type panjang2.merepek meraban tah pape.gilos ghindu!siyes ne :)terus kepada ape yg sepatutnye.banyak lg sy nk hupdate ne.nk hupdate sampai muntah serta bertubi-tubi.*rase nak tepok dahi sendiri.

kali ne nak share revolusi hijab or tudung yg sy pernah pakai :P ala.memang la mcm dah lapok je benda/isu ne.tp nak share jugak dgn korang.hee.

dulu masa zaman kegemilangan sy menjadi jahiliyah, confirm la togel aurat di kepala ne kan.maklum la.baget dah besar sgt.boleh buat ape pon yg sy suke.sampai lupe hukum hakam.haih=.=.jahilnye time tu!

NOW!berusaha untuk berubah sikit-sikit.SIKIT-SIKIT LAMA-LAMA JADI BUKIT kan :P

1stly, pakai tudung bila pegi class je.fatwa mana tah sy ikot.gilos tol.luar class, jahanam!haih=.=.sedih tengok diri sendiri cenggitu.mama xtau nak buat ape lagi, sampaikan  beliau cakap "pakai la tudung time pegi class.kan nak menuntut ilmu tu.time menuntut ilmu kena tutup aurat".terSENTAP jap!hee.lama-lama sedar sendiri.dosa pahala dah menghantui diri.eceh!lama jugak la nak sampai ke tahap sedar diri ne.jahilnye sy!(T.T)

antara tudung yg menjadi pakaian harian sy ;




pergh!pergh!time dip dolu-dolu :)rase nak tepok dahi sendiri.muke baikkkkk je pakai tudung bawal.macam tak pernah buat salah kan.HAHA.pastu bile dah pakai tudung ne mesti tangan tu gatal asik nak betolkan tudung yg herot tu.*malas nak edit.memang huduh.redha jela! lain la muka macam Dian Pelangi.sesuai je pakai ape pon.cantik je mata memandang :)elok je terletak tudung bawal tu kat kepala beliau.


ok.zaman dah maju sikit.dah pandai belit-belit ular bagai kat kepala tu.pengaruh Tv betol.mula la beli shawl sebemban.pastu buat alas meja.sekian!


bila syaiton pemalas dtg, mula la beli tudung konon-konon ariani ne.hehe.sy panggil tudung 'tebeng'.jawa sikit!i'm proud to be american javanese.HAHA.kes malas nk iron shawl / tudung bawal.biasa la kan.korang pon camtu gak kan.hehe



dah pandai sikit belit sana belit sini.dah tak nak pakai tudung bawal kan.bagai kacang lupa kan kulit!HAHA.bukan apa, sekarang ne macam pelik je bila pakai tudung bawal tu.herot sana, herot sini.muka pon mcm baikkkkk je.orang lain mesti bantai nak gelak kalau sy pakai tudung bawal waktu sekarang ne.ahai!ok.sampai sini je bebelan sy.harap maklum!

eh jap.nak tunjuk ne sikit.


gila teringin nak pakai cenggini.superb!NIQAB beb!sangat teruja!tapi jgn la over sangat.macam ne ok la.kang over sgt mau budak-budak kecit tu mencecet lari bila nmpak korang tutup segala mcm ne.time tu jgn tanye kenapa la budak-budak tak suka korang.siap pakej panggil korang hantu lagi. :P

Nabi s.a.w.  bersabda: “Wahai Asma’, seorang perempuan yang telah sampai haidh (baligh) tidak boleh dilihat (hendaklah bertutup) pada badannya melainkan ini dan ini” (sambil baginda menunjukkan ke arah wajah dan kedua pergelangan tangannya).


eh.ok.setel semuanya.bye!assalammualaikum.

7 comments:

H.J said...

nak tnggu pakai yang labuh plak..haha

Fariza Othman said...

Yg serba berjilbab 2 pun pernah terlintas nak berevolusi. tapi takutttt. heheee

CikHanis said...

H.J-haha.insyaallah!

akak-xyah kot.kang nina jerit2.die kate akak antu.hehe

Mohd Khairi Khadzir said...

Tahajjud Cinta sgt! hahaha.. pas tu ko pg pasar, pg summit pakai cmtu.elok kn!haha

CikHanis said...

kang ak pakai, ak panggil ko tau.jln skli!haha

Lady Leaya said...

lagi satu, revolusi tang kening tu! hahahaha...

CikHanis said...

aliaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa